Start

Mindfulness, Brein en EQ training @ MyOffice

Mindfulness, Meditatie, Brainhack, Aandacht Training??

De komende periode starten er weer verschillende (MBE) trainingen. Lees hieronder verder voor meer informatie over deze wetenschappelijk onderbouwde, niet zweverige methode voor meer ontspanning, geluk en (zelf)compassie.

Je kunt kennismaken tijdens een inspiratie sessie, efficiënt de basis leren in 4 weken, gewoon aan de doorlopende maandag ochtend meditatie deelnemen (met nadruk op beleven) of een uitgebreidere training van 6 tot 8 weken volgen.

Aanbod MBE & Vitaliteit in MyOffice

***

Meditatie Momenten

Je dag met focus en meer energie starten, combinatie van aandacht training en adem/beweging. Hier ligt de nadruk meer op ervaren, minder op leren.

Data:               Maandagochtend, woensdagmiddag en vrijdagochtend

Tijden:             Maandag van 8:30 tot 9:00 uur, woensdag van 12:30 tot 13:00 uur, vrijdag van 8:00 tot 8:30 uur

Bijdrage:         € 20,- per maand (Gratis proefles)

MBE inspiratie sessie, 2 uur kennismaking en wetenschappelijke achtergrond

Data:               Dinsdag 16 januari

Tijden:             20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:45uur)

Bijdrage:         € 35,-

MBE basis training, 4 bijeenkomsten (Mindfulness, Brein & Emotionele Intelligentie)

Voel je weinig weerstand bij het woord mindfulness en wil je gewoon de techniek én de motivatie ervaren? Hier vind je efficiënt de basis en motivatie.

Data:               Dinsdag 30 januari en 6, 13 en 20 februari 2018

Tijden:             20:00 tot 21:30 uur

Bijdrage:         € 150,-

MBE training, 6 bijeenkomsten (Mindfulness, Brein & Emotionele Intelligentie)

Ontdek enerzijds de wetenschappelijke, fysieke, mentale en emotionele motivatie achter ‘aandacht training’. Leer tevens de technieken en strategieën om de beoefening te integreren in je dagelijkse leven.

Data:               Dinsdag 27 februari en 6, 13, 20, 27 maart en 3 april 2018

Tijden:             20:00 tot 22:00 uur (inloop vanaf 19:45uur)

Bijdrage:         € 395,-

Informatie/aanmelden: info@vasu.nl 06-37618320

Over Bas Kniest

Bas groeide op in de horeca, op een prachtige plek in de Veluwse bossen. Hij bewandelde uiteenlopende carrière paden, zoals de detailhandel en jeugdhulpverlening. Na vier grote reorganisaties binnen zijn 8 jaar dienstverband in de financiële sector besloot Bas zijn oude passie (sinds 1987), coaching en training, volledig op te pakken.

“We hebben ons vanaf onze geboorte geïdentificeerd met een concept over wie we zijn. Daardoor zoeken we geluk vaak buiten onszelf. Het aanbod binnen mijn praktijk, zoals het coach programma, de aandacht trainingen en de koude trainingen, helpt je binnen een veilige setting uit je comfortzone te komen. Dit helpt je op ontspannen wijze een succesvol en gelukkig leven te realiseren.”

Bas doorliep de afgelopen jaren onder andere de Lichter Leven coachopleiding (Bridgeman), de Mindfulness, Brein en Emotionele intelligentie opleiding (MBE), de coachopleiding Instrumenten Voor Hulp (ITIP) en Metafysica via Corey van Loon van de Science of Mind. Daarnaast laat hij zich inspireren door o.a. de Trinfinity Academy (Bentinho Massaro).

Over Lilian Kraan

Als coach en mediator is het haar missie om het leven voor mensen lichter te maken. Dat doet Lilian door mensen te helpen tot nieuwe inzichten te komen en patronen succesvol te veranderen.

Door de combinatie van analytische en sensitieve eigenschappen komt zij snel tot de kern op een zorgvuldige manier. Helderheid en mildheid spelen een belangrijke rol in het proces. Mensen voelen zich door haar gehoord en komen samen met haar eerder tot de inzichten die nodig zijn om verder te komen.

Het geeft voldoening als mensen in beweging komen, zich krachtig voelen en hun leven weer zelf richting geven in plaats van dat het hen overkomt. Wat vastzat, kan dan weer gaan stromen.

De kern van haar werk is dat zij goed luistert vanuit bewuste aanwezigheid en heldere taal spreekt vanuit professionele deskundigheid. Deze deskundigheid bestaat uit de inspirerende coachopleiding bij het ITIP (registeropleiding CPION), een MfN-erkende mediationopleiding, een gedegen juridische (beroeps)opleiding en bijna tien jaar ervaring als advocaat.

Naast het werk als coach en mediator heeft Lilian nevenfuncties als lid van een Raad van Toezicht van een zorginstelling, Regioambassadeur Overijssel voor de Nederlandse Vereniging voor Toezichthouders in Zorg en welzijn (NVTZ) en jurist-lid van een Medisch Ethische Toetsingscommissie.

Overige activiteiten van Vasu, coaching en training

  • Koude training, individueel of groep, ijsbad of winterzwemmen
  • Lichter Leven Coach programma & korte coach trajecten
  • Workshops/trainingen Visualiseren en manifesteren
  • Transformatie weekenden
  • Trainingen en workshops bij bedrijven en op scholen, op afspraak
  • Er is een nieuwe zakelijke website (+ online leeromgeving) in ontwikkeling, meer informatie vind je nu nog op www.baskniest.nl of bel 06-37618320

Over de MBE (Mindfulness, Brein & EQ) training

Je maakt kennis met de wereld van toegepaste mindfulness, zoals gegevens binnen grote organisaties als Google, KLM en SAP. Door motivatie en aandacht te trainen ga je in je dagelijks leven direct de vruchten hiervan plukken. Deze niet ‘zweverige’ methode is gebaseerd op wetenschappelijke onderzoeken op het gebied van mindfulness, emotionele intelligentie en de hersenen.

Info MBE

Mindfulness is constant in beweging. Sinds Jon Kabat- Zinn het uit de Vipassana meditatie destilleerde om er vervolgens prachtige programma’s mee te creëren heeft het de wereld verovert. MBSR (mindfulness based stress reduction) en MBCT (mindfulness based cognitive therapy) zijn krachtige toepassingen die hun plek in de maatschappij hebben veroverd. Vanuit een andere hoek ontstond nog geen decennium geleden een nieuwe stroming.

Binnen Google werd de relatie gelegd tussen mindfulness en emotionele intelligentie. Mindfulness bleek de missing link in leiderschapsontwikkeling te zijn. Stanford University werd ingeschakeld om deze link wetenschappelijk te onderbouwen met hersenonderzoek en zo ontstond de Mindfulness Based Emotional Intelligence of MBEI. Deze variant is lichter dan haar MBSR en MBCT zusjes en blijkt beter toepasbaar in het bedrijfsleven. Niet vreemd dat naast Google ook andere grote internationale organisaties als Intel en SAP het omarmden.

Alle drie bieden ze MBEI programma’s aan hun medewerkers. Google ontwikkelde Search Inside Yourself, Kabat- Zinn trad op als adviseur. SAP nam het programma over en stelde zelfs een director of mindfulness aan, de eerste ter wereld. Intel ontwikkelde een eigen programma voor haar 100.000 medewerkers. Sindsdien is het hard gegaan met MBEI. Deze nieuwe vorm verovert de wereld in een rap tempo. Ook Nederlandse bedrijven hebben haar ontdekt.