Voornemens

Is het niet ironisch?
Mijn grootouders runden een hotel, gezelligheid, ontspanning en plezier tapten zij uit de fles. Mijn andere grootouders runden een tabaksgroothandel, gezelligheid, ontspanning en status distribueerden zij in doosjes en kistjes Mijn ouders runden vervolgens het horeca bedrijf, waar het bier rijkelijk vloeide en tabakswaren tussen de nootjes en Pepsils op de tafels stonden. Tot mijn 24ste rookte ik, dronk en blowde ik en gebruikte ik allerlei drugs om plezier, ontspanning, vervulling te ervaren. Tot het moment van de ommekeer, het moment waarop ik weken high rond liep na een ontmoeting met mij(n) Zelf.

Evolutie

Vanaf dat moment versnelde een evolutieproces zich, in mij en toevallig ook in de wereld om mij heen. Waar we producten en diensten leerden verkopen als zijnde de vervulling van innerlijke behoeften; ontspanning, plezier, gezelligheid, vrijheid, verbinding, liefde of genot, bleken we ons langzamerhand bewust te worden van het feit dat dat wat van binnen wordt gevoeld, ervaren, ook van binnen kan worden gevonden. Blijkt het zomaar onze natuurlijke staat.

Om mijzelf en de wereld om mij heen te inspireren diende de (collectieve) hypnose omgekeerd te worden. Een omgekeerd verkoopproces, een anti-verkoop. Hoe verleiden we mensen te gaan verstillen, te gaan vertragen, dat wat in zichzelf ervaren wordt ook in zichzelf te zoeken en te vinden. Het zoeken is zelfs een illusie, het alchemistische proces bestaat er eerder uit zichzelf te bewegen van doen naar zijn. Van acceptatie, aanwezig zijn, zonder oordeel aandachtig, gewaar zijn.

 

Je bent er al

Er zijn vele methoden en technieken om gewaar zijn te vergoten, hypnose te ontrafelen, belemmerende overtuigingen, ideeën te transformeren. Om uiteindelijk tot het besef te komen; ‘je bent er al’. Dat er in wezen niets gedaan hoeft te worden om vrij te zijn, geluk en verbinding te ervaren. Eenmaal op je innerlijke richtingssysteem aangesloten begint het avontuur pas echt.

 

Volg je inspiratie

In het creëren van de situaties en omstandigheden waartoe we ons geïnspireerd voelen stuiten we op zaken die we niet (meer) willen. Reflecties van in het verleden genomen richtingen, gedachten, intenties. Daardoor vuren we weer nieuwe verlangens af. We hoeven daarvoor niet te vechten met windmolens, met de huidige omstandigheden. Eerder bouwen we verder op onze inspiraties. Alles is wat dat betreft innerlijk werk. Het werk zit hem niet in nog harder zwoegen, eerder ontspannen, toelaten, overgeven, luisteren, afstemmen.

 

Thuiskomen

Zodra we verstillen, vertragen, het oog van de storm ingaan en verbinding voelen, ervaren dat er geen absolute scheiding bestaat. Blijken onze verlangens niet te conflicteren met die van anderen, blijken we authentiek en tegelijkertijd verbonden en hebben we geen sociale validatie nodig, kunnen we zonder die paar biertjes meteen tot de kern komen…

 

Voornemens

Voornemens ontstaan vaak vanuit spanning, dingen, situaties en gewoonten waar we vanaf willen. We ervaren stagnatie op bepaalde gebieden, we komen aan, slapen te weinig, kijken teveel televisie, hebben last van een teveel gebruik van substanties die ons kortstondig lijken te plezieren maar ons uiteindelijk steeds meer uitputten. Soms zijn ze echter iets meer positief gericht, in plaats van waar we vanaf willen richten we ons op waar we naartoe willen. Zoals gezonder leven, vaker sporten, op tijd naar bed, meer ontspannen, ochtendrituelen, meer aandacht voor de kinderen of elkaar, een leukere baan, enzovoort.

 

Neuroplasticiteit

Where focus goes energy flows, dat waar we onze aandacht op richten vermeerdert zich, vandaar de gezonde keuze om ons te richten op waar we naartoe willen. Turn your shoulds into musts. Hoe graag wil je het werkelijk? Wanneer onze vastberadenheid groot genoeg is zullen we slagen. De omstandigheden volgen onze innerlijke verandering, ons brein is neuroplastisch en ook die verbindingen hebben tijd nodig om mee te veranderen. Een gewoonte kan veranderen, immers alles wat we doen, zeggen of waar we onze aandacht op richten verandert de structuur van ons brein.

 

Oorzaak en gevolg

Wanneer je een eikel in de grond stopt zal er nooit een tomatenplant uit groeien. Zoals je zaait zal je oogsten. Wie goed doet goed ontmoet. Moeilijker is het niet. Iedere gedachte, iedere intentie, slaat een mal in het universum, welke je uiteindelijk zal oogsten. Wil je dat bewust doen? Hoe ontspannen en afgestemd ga je ermee om? Bewust wil je misschien volle zalen trekken, onbewust echter, die 95% van de ijsberg onder het watervlak, zijn er nog allerlei redenen om je te verstoppen. Het zaad van je verlangen om volle zalen te trekken zal daarmee in arme grond vallen. Pas wanneer je die intentie met je hele wezen kan en durft te voelen zal je intentie zich razendsnel manifesteren. Razendsnel is overigens een 3-d term, in de absolute werkelijkheid is tijd en ruimte een illusie. Dus wanneer alle omstandigheden dienend zijn wordt de manifestatie zichtbaar, werkt de formule voor manifestatie.

 

Abraham Hicks…

Omschrijft drie, of eigenlijk 5, eenvoudige stappen.
1. In het contrast van de dingen die we eigenlijk niet wensen vuren we raketten van verlangens af over de zaken die we eigenlijk wel willen. Ask.
2. Het is er al. Zodra de wens zichtbaar wordt is het antwoord de manifestatie vibrationeel al een feit. Dus je vraagt en het is er, nog niet zichtbaar in de dichtere, fysieke wereld, maar in de energetische. It is given.
3. Onze enige taak is te ontspannen, twijfels komen op, ontspan. Neem een bad, doe een dutje, maak plezier, vertrouw. Mijn opdrachten, manifestaties, komen bijna altijd op het moment dat ik ofwel zelf een leuke workshop vol, plezier maak, me laat inspireren, ofwel wanneer ik er één geef, oftewel in de vibratie kom van dat waar ik meer van wil.
4. De eerste 3 stappen behelzen het proces. Stap 4 gaat over het uitzoeken van wat je verder nog wil of niet wil.
5. Stap 5 is dat je het proces herkent en een bevrijde creator wordt. Het spel van bewustzijn speelt. Als een kind in de zandbak, op het strand, met z’n klei.

Zoals gezegd, hoe meer je leert voelen wat er werkelijk wil gebeuren, gezegd wil worden, dus hoe meer je afgestemd raakt op je intuïtie, hoe meer je wensen voor manifestatie overeenstemmen met die van de natuur. Hoe minder ze conflicteren met de wensen van anderen en hoe gemakkelijker ze dus tot manifestatie komen. Je komt in contact met andere creatoren en luistert samen naar wat daaruit weer wil ontstaan, er is sprake van synergie en langzamerhand bouw je samen, kunnen jullie bergen verzetten.

Onze mind en oude overtuigingen moeten dat wel een beetje bijbenen. Er zijn dus niet altijd piek ervaringen, soms is er even een integratieperiode nodig. Verwar dat niet met een ‘down’, een terugval of achteruitgang. In het proces is een ‘vallei’ ervaring nu altijd nog ‘hoger’ dan een piek ervaring van bijvoorbeeld twee jaar geleden. Succes, veel plezier, mooi jaar gewenst!

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *