Aandacht training sessie 7

WEEK 7

Vanmiddag ging onze sessie over motivatie, waarbij we een (aantal) journal (en mindful spreek- en luister-oefeningen) oefening hebben gedaan:

1. Wat mij motiveert om naar mijn werk te gaan is….
2. Wat zijn voor jou belangrijke waarden in je leven?
3. In hoeverre komen je waarden overeen met je werk?

Een geheim voor een ongelukkig leven is werk hebben waar je waarden niet in terugkomen. Je merkt zelf dat een baan waarin dat wel zo is voldoening geeft en je motiveert en passioneert om het beste uit jezelf te halen.

Mindful leven is bewust leven. Dat wil zeggen dat je niet alleen bewust bent van het NU, je ademhaling, je lichaam, gedachten en emoties, maar ook van je diepere behoeftes en waarden en in hoeverre je omgeving daar aan bijdraagt. Dit heeft een grote invloed op jouw welzijn en levenskwaliteit.

Zijn je levensgebieden als je relatie, je sociale leven en je baan in lijn met wat jij werkelijk belangrijk vindt? Je kunt zelf meer levensgebieden bedenken die voor jou belangrijk zijn. Dit mogen ook vriendschappen, familiebanden zijn of hobby’s.

Voor de komende week krijg je de volgende oefening als huiswerk:
–      Ga rustig zitten met je journalboekje en pen op een plaats waar je niet gestoord wordt;
–      Start met de zin: Over drie (of meer) jaar wil ik….
–      Doel van deze oefening is een plan maken om je werk en je leven af te stemmen op je waarden. Wat is je hoger doel in het leven?
–      Bespreek met je buddy (of collega) wat hieruit naar voren komt.

Wanneer je met je passie/roeping aan de slag wil vind je hieronder de werkbladen (en voorbeeld)…

Mocht je vragen hebben, neem dan gerust contact op info@baskniest.nl

Tot volgende week. Blijf beoefenen, toepassen en vooral genieten van al het moois dat mindful (bewust) leven je te bieden heeft. Heel veel succes deze week!

TERUG NAAR STARTPAGINA VD 8-WEKEN TRAINING

Werkbladen ‘calling work’ Bentinho Massaro en Anurag Gupta.

Door op zoek te gaan naar je hoofd intentie in het leven en van daaruit te gaan leven en werken boor je een intrinsieke motivatie aan en ga je al je intenties daar meer op afstemmen. De ‘calling kan mettertijd nog wel veranderen, maak er dus een levend document van. De eerste vragen helpen je deze basis intentie te vinden. Mijn roeping is mensen …. te laten ervaren. Mensen sluit jouzelf dus niet uit. Wanneer je anderen datgene wilt laten ervaren waar jijzelf ook het meest blij van wordt ben je dus altijd bezig je passie te leven.

De werkbladen helpen je om je roeping verder uit te schrijven, maar ook de architectuur en omgeving (environment) vhierop aan te passen. Het is in het Engels, t.z.t. zal ik dit nog vertalen. Veel plezier ervan en laat gerust even weten of je ermee aan het werk bent gegaan, wat je ervaringen ermee zijn en wanneer je hier nog vragen over hebt.

Blank Template – 40-Day Redesign

Example Template – 40-Day Redesign

MEER INFO hierover:

Deepen Your Discovery
& Expand Your Toolbox…

Here are your 3 Bonus Videos to help you Find your Calling and Transform Limiting Beliefs:

  1. First off, find the edited, streamlined version of the kick-off live-stream session here: http://broadcast.40dayredesign.com/
  2. Discover Your Calling Workshop #1
  3. Discover Your Calling Workshop #2 (Most relevant piece starts at 1:37:30)
  4. Transform your Limiting Beliefs

Start met ‘Why’ van Simon Sinek: