Zweethut ceremonie

Wat? De zweethut is een reinigings- en helings ritueel afkomstig uit de Noord Amerikaanse Indiaanse spirituele traditie. Oorspronkelijk bedoelt voor mannen. Een plek voor dankzegging en herstel van verbinding. Loslaten van oude zaken en openstellen voor het nieuwe. Ontmoeting en acceptatie van jezelf en de ander. De zweethut wordt gebruikt als voorbereiding op belangrijke gebeurtenissen als geboorte, sterfte, huwelijk en initiatie.

Voor wie? Voor mannen/vrouwen die behoefte hebben aan een moment van inkeer en reflectie. Voor hen die zich het vuur na aan de schenen durven te laten leggen, graag buiten zijn, en contact willen maken met de elementen vuur-water-aarde-lucht.  Voor  herstel van  verbindingen, afkomst,  je innerlijke wereld, inspiratie en kracht.

Door de aard van deze bijeenkomsten is hij vooral geschikt voor mannen/vrouwen die al bekend zijn met de ceremonie. De sfeer is informeel en we dragen gezamelijk zorg voor alles wat nodig is. Er is weinig uitleg vooraf. Indien je niet bekend bent met de ceremonie  neem dan contact op met Ajeya om te kijken wat mogelijk is.

De Dag: Vanaf 9 uur ben je welkom. Omstreeks half 10 doen we de steenceremonie en ontsteken het vuur. Uiterlijk 10 uur moet je aanwezig zijn. Na de nodige voorbereidingen gaan we omstreeks 11 uur de hut in. De zweethut duurt 2-3 uur. Na de hut is er ruimte voor ontspanning en we eten en drinken wat gezamelijk. Vervolgens ruimen we alles weer op en onstreeks 15 uur keert ieder weer huiswaarts.

Data

Zondag 19 maart: Mannenzweethut,

Zondag 21 mei: Mannenzweethut

Andere data volgen…

Een paar weken voorafgaand aan de hut stuurt Ajeya alle geïnteresseerden nog een uitnodiging.

Praktische info Voor bovengenoemde data!

Opgave via  e-mail ajeyavandrunen@gmail.com. Na opgave ontvang je alle informatie, route beschrijving etc. Aantal deelnemers: 6-12. Kosten €55,-. Aangepaste prijs voor kleine budgetten altijd mogelijk

Locatie: ’t Zonnehuis, Beekbergerweg 25, 7371 EV LOENEN GLD.

Contact

Heb je als vrouw of man interesse voor een vrouwen / gemengde ceremonie of andere datum, laat het Bas weten via contactformulier….